Maak impact

Een spandoek valt op. Of het nu gaat om een mooie tuinposter, een duidelijk herkenningspunt voor de sportdag van school of het bedrijf of een reclame-uiting: wanneer je het groots kunt uitdrukken, dan valt het op. Een banner is bij een drukker of printer zo gemaakt. Er zijn verschillende uitvoeringen mogelijk, voor indoor en outdoor gebruik. Welke het beste past bij jou en de uiting hangt af van je wensen. Er zijn vele toepassingen voor deze doeken te vinden. Denk aan toepassingen als hekwerkbanners die je over een hek spant tot aan de grootste gevelbanners om steigers te verbloemen.

Verschillende materialen

Voor het drukken kun je kiezen uit verschillende materialen, ieder materiaal heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld PVC, een licht, stevig maar niet te dik materiaal wat makkelijk te bedrukken is. Vaak kun je kiezen uit 440 gram PVC en 510 gram PVC. Dit materiaal wordt ook wel bisonyl genoemd. Wanneer je dit buiten hangt in de wind, vangt je doek veel wind, dit kan ervoor zorgen dat je constructie omwaait. Komt je spandoek onder weersomstandigheden te hangen, dan kun je beter kiezen voor Mesh dat net als PVC enkelzijdig bedrukt wordt. Dit is een stevig materiaal met kleine gaatjes erin zodat de wind er doorheen kan. Het winddoorlatende Mesh is dus zeer weerbestendig en is vaak licht van gewicht. Meestal wordt er 260 gram Mesh gebruikt. Tot slot is er nog Blockout. Dit is een zeer zwaar vinyl dat heel gemakkelijk aan dubbelzijdig te bedrukken is. Ideaal voor een finishlijn, haakse banners of wanneer je Blockout wil gebruiken als decormateriaal. Het 610 gram Blockout is voor veel verschillende doeleinden te gebruiken. Of je nu 440 gram PVC, 510 gram PVC, 610 gram Blockout of 260 gram Mesh gebruikt voor de uiting, je kan al deze materialen met dezelfde technieken afwerken. Of je overigens kiest voor winddoorlatende Mesh of PVC, alle doeken zijn zeer flexibel en natuurlijk B1 brandvertragend. Daarnaast kun je verwachten dat de banners van eigen formaat UV-bestendig zijn dankzij het gebruik van UV-inkt die de kleuren lang beschermt.

Vernufitge ophangsystemen

Een doek moet stevig hangen, want deze mag niet zomaar wegwaaien. Daarnaast is het juist de bedoeling dat het doek een beetje kan bewegen. Een te strak gespannen doek scheurt namelijk gemakkelijk en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je kunt een doek ophangen aan een hek met behulp van spanbandjes – dit is vooral geschikt voor de hekwerkbanners – maar ook omringd met behulp van een aluminium frame met het behulp van rekkers. Het fijne aan een aluminium frame is dat het zeer sterk, weerbestendig (roestvrij) en flexibel is, zodat het doek perfect blijft hangen. Het ophangen van deze doeken geschiedt doordat het doek wordt omringd met metalen of PVC ringen. Standaard kan je ervoor kiezen om de ringen om de 30 cm of om de 50 cm te laten plaatsen, maar in principe kan elke doek naar wenst geringd worden. Door meer ringen te gebruiken zorg je ervoor dat het doek mooier gespannen wordt in het frame. Vervolgens kun je het doek door middel van spanhaken of elastieken spannen en ophangen. Voordat de doeken geringd worden, worden ze van een zoom voorzien. Ook de Mesh doeken. Het omzomen biedt extra stevigheid voor de ringen. Ook zorgt het omzomen voor meer spankracht en stevigheid tegen scheuren. 440 gr/m² is een scheurvast materiaal en kan ook schoon gesneden geleverd worden en geringd worden zonder omzoming.

Ontwerpen & bestellen

Het laten printen of drukken van deze grote doeken hoeft helemaal niet duur te zijn. Zelfs wanneer je een eigen formaat in plaats van een standaardformaat nodig hebt, is dat meestal geen probleem. Veel doeken worden gewoon gedrukt in 5 werkdagen. Ideaal wanneer je snel een ontwerp nodig hebt voor de sportdag op school, het bedrijfsuitje, om je nieuwste product groots aan te kondigen of welke toepassing dan ook. Gebruik je eigen design of kies uit diverse originele ontwerpen. De originele ontwerpen en het bijzondere design worden uiteraard gedrukt door middel van digitale druk met UV-inkt zodat het design UV-bestendig is en de kleuren sprankelend blijven. Het materiaal is B1 brandvertragend en wordt gedrukt in 2 werkdagen. De keuze tussen printen en digitale druk kan hangen op de kosten. Printen is vaak een goedkope oplossing. Maar een goedkope oplossing betekent niet dat het lage kwaliteit is natuurlijk. Het heeft zo zijn voordelen om voor druk te kiezen. Zo kan druk vaak zowel dubbelzijdig (vooral bij Blockout) als enkelzijdig voor de bedrukking kan zorgen. Welke bedrukking je ook kiest, je maakt altijd impact met een eigen ontwerp.